Подобрен Firefox Hello конкурира Skype

Firefox Hello се включва чрез иконка във вид на усмивка в десния горен ъгъл на браузъра Firefox

Firefox Hello се включва чрез иконка във вид на усмивка в десния горен ъгъл на браузъра Firefox

Mozilla пусна нова версия на браузъра Firefox с подобрена функция Hello, която все още е на етап бета-тестове и се предлага в партньорство с оператора Telefonica. С помощта на Hello потребителите могат да извършват безплатни гласови и видеоразговори, без регистрация.

Firefox Hello не изисква зареждане на допълнителен софтуер или плъгини и позволява използване на контактите от акаунти в Google. По същество, тази функция конкурира Skype, който наскоро претърпя сериозен срив.

Във Firefox 41.0 функцията Hello поддържа обмен на мигновени съобщения – текстове и връзки. Но тази възможност е достъпна само когато е активиран видеочат. Така мигновените съобщения по-скоро се явяват допълнение към видеоразговорите, а не отделна функция.

Hello се включва чрез иконка във вид на усмивка в десния горен ъгъл на браузъра Firefox. Функцията се базира на технологията с отворен код WebRTC, която позволява комуникации в режим на реално време между браузъри, използвайки JavaScript API.

В момента WebRTC се поддържа от три браузъра – Firefox, Chome и Opera. Според Mozilla, потребителите на Firefox Hello могат да общуват с потребители на браузъри Chrome и Opera, в които се поддържа технологията WebRTC.

Коментари по темата: „Подобрен Firefox Hello конкурира Skype”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Tox има необходимата концепция, да стане “убиеца” на олигопола на дружките на NSA, но засега все още е в алфа стадий, та ще му трябва време. Въпреки необходимостта от сериозни доработки, вече е използваем. Няма да се учудя, ако скоро започне войната на “правилните” системи срещу Tox.

  2. запознат

    много по-добре е от teamspeak, а също така почти не товари процесора и мрежата при аудио чат (скайп прави жестоки спайкове дори без да го ползваш, видно е с process explorer)

  3. samy

    Боже няма смисъл от това

  4. Пламен

    И ‘що аджеба ще работят текстовите съобщения само при видео чат?

  5. Saevar

    най-накрая, беше ми писнало от тоя skype.

Коментар