Skype расте с 380 000 потребители дневно!



Skype расте с над 4 милиона потребителя на всеки 12 дни. Почти една трета от потребителите го ползват за бизнес цели.

С пускането на новата версия – Skype 4.0 съвпадна и достигането на 16 000 000 потребителя онлайн по едно и също време. Общият брой на потребителите на Скайп не е ясен, но се върти около 450 милиона. Според Skype към това число всеки ден се добавят нови 380 000 абонати.

От Skype разкриха за постиженията си на представянето на новата версия – Skype 4.0 в Сингапур. Според тях, тя е „най-вълнуващата и съществена промяна на програмата от съществуването й”.
Въпреки тенденциите към спад, миналата година Skype обяви приходи в размер на $550 милиона долара. В последното тримесечие на 2008-ма печалбата им е била $45 милиона – това е осмо поредно, печелившо тримесечие за компанията.



Skype Out

Според компанията, в последното тримесечие на 2008-ма година, са били изговорени над 2,6 милиарда „Skype Out” минути, като това е растеж с 61 процента в сравнение с третото тримесечие на миналата година.

Предварителни данни на TeleGeography Research показват, че от Skype са отчели 8% от международните обаждания през 2008г.

От Skype твърдят, че според друго изследване 95% от потребителите, ползващи програмата за бизнес цели, пестят пари, а една трета от тях намалят телефонните си сметки наполовина. Проучване проведено с потребителите на абонамента “Skype for Business”, показва, че почти 80% от тях са забелязали повишение в продуктивността и са работили по-координирано със сътрудниците си, в следствие ползването на Skype. 62% от бизнес потребителите ползват Skype за комуникация с клиентите си.

В стремежа си да увеличава бизнес клиентите си, Skype вече предлага безплатен „Business Control Panel” – уеб базиран инструмент, който позволява на фирмите да контролират изразходването на предплатените си разговори.

Перфектен широколентов звук

Skype 4.0 отне три години разработка, и според създателите му той е с „по-лесен потребителски интерфейс от всякога”и предлага висококачествен звук, благодарение на широколентов кодек. Освен това, новата версия е снабдена с нов „мениджър на интернет връзката”, който позволява "възможно най-доброто качество на видео разговори, дори при слаба интернет връзка".
„В тези времена, хората търсят начини да намалят разходите си, за да не бъдат засегнати от кризата” – казва Дан Ниъри – новият вице-президент на Skype. „Те не искат да летят от точка А до точка Б, искат да провеждат видео разговори. Тази услуга става все по-приложима за корпоративните клиенти”, добавя Ниъри.
„Радваме се, че можем да предлагаме безплатни услуги, защото знаем, че голяма част от хората ще преминат на нашите платени абонаментни планове.”

________________

Това беше една преведена от мен статия на PCworld.com

Статията ми хареса, за това и я пуснах тук... Не мога обаче да се съглася, че Skype расте с 380 000 потребители дневно. Възможно е да расте с около 400 хиляди акаунта на ден, но колко от тях са и ще останат активни потребители никой не може да каже. Цялото това объркване в наименованието на цифрите помага много на почти липсващата маркетинг стратегия на компанията. Акаунти никога не са били трити, регистрацията е адски лесна - не изисква потвърждение по имейл. Само аз имам над 5 акаунта - един личен и няколко, които съм ползвал за тестове и отдавна съм им забравил паролите...

Posted in Етикети: |

1 коментара:

  1. Анонимен Says:

    Аз специално съм запален по Skype ot 2005 година и съм много доволен!1 бях с 3.8 версията и сега декември 2009 сложех си оригиналната версия 4.1 от сайта им- www.skype.com Ако някой е на мойто мнение нека ме намери в Skype ! Попринцип го държа деноношно по 3-4 дена и после 1 ден почивка ! Skype - mitaka_500 !